kép

Publikációk

Tartalom :
HerbaHorse

Természetes alternatíva a korszerű takarmánykiegészítésben

  
Természetes egyensúly

A domesztikációt megelőző időkben a legelők természetes és optimális táplálékforrást jelentettek a lovak számára. Itt megtaláltak minden olyan komponenst, melyek megfelelően biztosították  szervezetük energia-háztartásának és szöveteik fejlődését, növekedését, pótlását. A lovak elsődleges táplálékául szolgáló - kiváló emészthetőségű, megfelelő összetételű fehérjék és magas vitamintartalmú - fűfélék mellett hozzájutottak különféle fűszer- és gyógynövényekhez is.

Ez utóbbiak, bár nyilván nem elsődleges táplálékforrások, szintén jótékonyan befolyásolták a köztudottan ízlésüknek megfelelően, válogatva legelő lovak tápanyag hasznosítását. A kellemes illatú, zamatú fűszernövények legtöbb esetben kedvező élettani hatással is rendelkeztek (étvágynövekedés, emésztőrendszer vérellátásának javítása, optimális emésztőrendszeri feltételek kialakulása, ezáltal a patogén kórokozók elszaporodásának megakadályozása), míg bizonyos gyógynövények erőteljes baktérium- és gombaölő hatást fejtettek ki anélkül, hogy a szervezet  természetes bélflóra állományát károsították volna, ezáltal egyfajta természetes, „intelligens" antibiotikumként funkcionáltak.

Civilizációs ártalmak

A háziasítás, a mezőgazdaság, később az ipar térnyerése gyökeresen megváltoztatta ezt az idilli egyensúlyt. Ennek hatása napjainkra még fokozottabbá vált. A megnövekedett igénybevétel miatt a legelők legtöbb esetben nem képesek kielégíteni a lovak takarmányszükségletét, ugyanakkor az egyre fokozódó környezeti terhelés hatására már nem csak a legelők, de az abraktakarmányul szolgáló növények táplálóanyagai, vitamin- és ásványianyag-tartalma is jelentősen visszaesett, melyet az elmúlt években tudományos vizsgálatok is igazoltak. Ezáltal már nem képesek maradéktalanul betölteni azt a funkciót, melyet korábban, ezért napjainkban különösen a vitamin- és nyomelempótlásról többnyire  külön kell gondoskodni.

Mindezek mellett szót kell ejteni a gyógyászatban bekövetkezett változásokról is, melyek nemcsak minket embereket, de állatainkat is érintette. Ennek talán legmarkánsabb jelensége a szintetikus antibiotikumok megjelenése.

A velük kapcsolatos egyik legnagyobb probléma, hogy kiiktatják a szervezet immunrendszerét, ezáltal hosszabb távon gyengítik a természetes ellenálló képességet. Ezen kívül pusztítják a szervezet természetes bélflóráját is, mellyel kaput nyitnak további, vagy visszafertőzések számára.

Egyre gyakrabban jelentkező gond az is, hogy sokszor (sőt egyre többször) jelennek meg a szintetikus antibiotikumok iránt rezisztens patogén törzsek, melyek újabb szintetikumok előállítására késztetik a gyártókat, bezárva ezzel az „ördögi kört"...

Vissza a természethez

Az utóbbi 50 évben szerencsére egyre inkább tudatosult az emberekben a környezettudatos gazdálkodás iránti igény, melynek szerves része az állatok takarmányozásának, gyógykezelésének átértékelése, természetes alapokra való helyezése. Így ismét előtérbe kerülhettek a rég elfeledettnek hitt gyógynövények.

A cégünk által kínált HerbaHorse folyékony takarmányadalék kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a gyógynövények pozitív hatásait rugalmasan és egyszerűen beilleszthessék a lovak takarmányozásába.

Legyen szó hobbi-, sport-, verseny-, vagy tenyésztésben résztvevő lóról, gazdájának akkor telik benne maradéktalan öröme, akkor érhet el vele eredményeket a munkában, vagy töltheti felhőtlenül  szabadidejét, ha hosszú távon egészséges és kiváló kondíciónak örvend.

Kutatási eredményekkel alátámasztott tapasztalataink alapján úgy véljük, hogy szilárd egészséghez, ellenálló szervezethez és kiemelkedő teljesítményhez a legtermészetesebb út a kifogástalan emésztésen át vezet.

A gyógynövények illóolajából nyert HerbaHorse fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy már a gyártás se járjon a környezet számára terhelő következményekkel és az alapanyagok tisztán természetes eredetűek legyenek.

Köztudott dolog, hogy a természetben fellelhető hatóanyagok - a velük együtt megtalálható kísérőanyagaik jelenléte miatt  - kedvezőbb élettani hatással bírnak, mint a velük azonos összetevőkből álló szintetizált vegyületek. Ennek ismeretében arra törekedtünk, hogy a lehető leghatékonyabb és a természetes hatóanyagokat legkevésbé károsító formában sikerüljön kivonni az  élettani hatásokat kedvezően befolyásoló  gyógynövények  esszenciáját.


Mindezt, valamint a lovak igényeit szem előtt tartva született meg a HerbaHorse, mely féltucat fűszerhatású, baktérium- és gombaölő gyógynövény illóolajának optimális kompozíciójából, természetbarát módon és az eredeti hatóanyagokat megőrizve készült.

A HerbaHorse hatása

A HerbaHorse természetes módon egészíti ki az étrendet, abban a formában, ahogyan azt a gyógynövények is tennék:


  •   fűszerhatásának köszönhetően fokozza az étvágyat, jelentősen javítja az emésztés hatékonyságát, segít hatékonyabban kiaknázni a takarmány  tápelemeit, vitaminjait és nyomelemeit;
  • hatóanyagai a patogén kórokozókat pusztítják, ugyanakkor természetes módon támogatják és serkentik a bélflóra működését;  
  • a hatására bekövetkező általános kondíciójavulás természetes módon fokozza az ellenálló képességet,  javítja a reprodukciós folyamatokat, fizikai állóképességet és pszichés terhelhetőséget.
Kinek ajánljuk a HerbaHorse-t?

A termék használata minden ló számára javasolt, hiszen adagolásával a szervezet kórokozókkal  szembeni ellenállása fokozódik, ezáltal fontos szerepet játszik a betegségek megelőzésében és gyors leküzdésükben, valamint az egészséges kondíció hosszú távú megőrzésében.

Emellett persze vannak olyan helyzetek, melyeknél a HerbaHorse alkalmazása különösen ajánlott:

  • beteg, sérült állatok regeneráláshoz, bármely gyógykezelés  kiegészítéséhez (kivéve homeopatikumok);
  • hasmenés, kólika, bakteriális eredetű patairhagyulladás megelőzésére, görcsoldásához;
  • csődörök egyenletes tenyészteljesítményéhez;
  • kancák számára sárlás, vemhesülés, vehemépítés, csikónevelés idején;
  • sport- és versenylovak teljesítményfokozásához az edzés, felkészülés időszakában;
Összefoglalva: mindenkinek, aki hosszú távon és természetes módon kíván gondoskodni lova egészségéről.


HerbaHorse-ról a gyakorlatban


Bottyán „Equus" Hungária Közhasznú Alapítvány

„Egyik idős kancánk, Penta krónikus hasmenésben szenvedett. Az állatorvosok véleménye szerint ennek közvetett oka az előrehaladott korral járó fogkopásra vezethető vissza, mivel a nem alaposan megrágott abraktakarmány renyhe bélműködés okozhat.  A HerbaHorse alkalmazásával - a kúra időtartama alatt - a hasmenés jelentősen mérséklődött, az ürített trágya állaga jelentős javulást mutatott. Természetesen az idős ló emésztésének tökéletes visszaállítására nem sok esély kínálkozott, de nekünk már az is örömet okozott, hogy a lehetőségekhez képest javíthattunk közérzetén."                                   
                                                                                                   Rédei Attila, Rédei Attiláné, Éva

   
Mónosné Ambrus Tímea volt versenyző, diplomás lovassport oktató, terápiás lovasoktató

„Vallom a sokak által idézett tézist, miszerint legjobb tanítómester a ló. Persze ez így egy kicsit sarkított kijelentés, de való igaz, hogy a kedvvel, lelkesen dolgozó ló nagyban megkönnyíti az oktató és a tanuló dolgát. Mivel tanítványaimat saját képzett lovaimon lovagoltatom, ezért különösen fontos számomra, hogy a megerőltető munkába fogott lovak bírják a fizikai és mentális terhelést. A HerbaHorse használatával jelentős javulást tapasztaltam lovaim állóképességében, lendületében, munkakedvében, mely hozzájárul ahhoz, hogy sok kezdő lovas a lovaglás szerelmesévé váljon."
                                                                                                                        Mónosné Ambrus Tímea
Kincsem Lovaspark

„Lovardánk számos hazai és nemzetközi porondon is eredményesen szereplő díjugró és fogatló számára ad otthont. Mondanom sem kell, hogy ezek az a lovak képességeik, a beléjük fektetett energia, és eddig elért eredményeik miatt igen értékesek, ezért igyekszünk magas színvonalú tartási és takarmányozási körülményeket biztosítani számukra. Megnyugtató a tudat, hogy a HerbaHorse segítségével pluszban hozzájárulhatunk egészségük hosszú távú megóvásához."

                                                                                                             Ákos Ajtony