kép

Termékeink

kép
Silver Columba
   dbkosárba
PROGRESSZÍV GYÓGYHATÁSÚ KÉSZÍTMÉNY

 


Összetétel

 

Nyomelem, víz


Hatóanyag

 

Argentum 10 ppm, excipient aqua valde purificata 100%


Célállat


 Galamb, dísztyúk


Hatása

 

 Hatóanyaga megakadályozza a szervezetbe került patogén sejtek anyagcseréjét. Az így blokkolt kórokozók rövid időn belül elhalnak, majd természetes úton ürülnek a szervezetből.


Előnyei

 

A Silver Columba egyaránt adagolható preventív jelleggel egészséges vagy már megbetegedett állománynak. Egészséges egyedek esetében érezhetően javul a madár anyagcseréje, szervei tökéletesen működnek majd, teljesítőképessége a maximálishoz közelít. A Silver Columba alkalmazása nem idéz elő rezisztenciát így polirezisztencia sem tud kialakulni.

A szervezetbe kerülő kórokozók (vírusok, baktériumok, vagy gombák) többségével (a szakirodalmi feljegyzések szerint ez közel 600 különböző patogén) sikeresen veszi fel a küzdelmet. Így például a galambok körében gyakran észlelhető különböző colik, salmonellák, ornithosis (Chlamydiosis), paramyxovírus, galambhimlő vagy herpesz is eredményesen kezelhető.


Javallat

 

Megelőzésre havonta egy-egy kúra vagy folyamatos kezelés javasolt. Fertőző betegségek észlelése esetén a fertőzött egyedek izolálását követően, emelt dózisú kezelés javasolt a teljes felépülésig. A kúrák hossza 6 - 7 nap is lehet.


Adagolás

 

Általános napi adagja itatóvízben vagy közvetlenül szájon át 0,5 ml/1 testtömeg-kilogramm. Alkalmazása kúraszerűen vagy igény szerint folyamatosan. Javasolt a kimért adagokat a lehető legrövidebb időn belül felitatni a kellő hatásfok érdekében!

 

              Postagalamb                       0,2 ml* / nap / állat

              Óriástestű galambok             0,4 -  0,5 ml / nap / állat

 


Figyelmeztetés

 

A Silver Columba együttes alkalmazása ellenjavallt a következő hatóanyagú, illetve tartalmú készítmények esetében: C-vitamin (aszkorbinsav), kén és vegyületei (szulfit, szulfát). Együttes alkalmazás esetén mind a Silver Columba mind a kontraindikált készítmények várt hatásfoka erősen csökken, végső esetben esetleg el is marad.


Mellékhatás

 

nincs

Élelmezésegészségügyi várakozási idő

 

0 nap


Tárolás

 

Hűvös, fénytől védett, száraz, gyermekektől elzárt helyen. (0 – 30 0C) Felbontást követően legfeljebb 90 napig.


MINŐSÉGMEGŐRZÉSI IDŐ

 

24 hónap


Származás

 

EU/Magyarország


Forgalmazza

 

HeMA Magyarország Kft. www.hema.hu; hema@hema.hu; T: 06 30 678 2583; α HU 20 2 0029* 1 ml = ~ 25 csepp