kép

Termékeink

kép
A ló küllemi bírálata
   dbkosárba


 Cím:  A ló küllemi bírálata
 Szerző:  Novotni Péter
 Megjelenés:  2009. február
 Oldalszám:  128
 Kötés:  Kötött
 A könyv típusa:
 Ismeretterjesztő
 Vonalkód:  978 963 990 147 6
 ISBN:  978 963 990 147 6
 Méret:  170 x 230 mm


A kiadó előszava:

A ló különleges állat, sok szempontból az: egy lótól egyszerre várjuk el, hogy jó legyen és szép, erős legyen és gyors, de e mellett intelligens és barátságos is. Nehéz ennyi feltételnek egyszerre megfelelni!
Ebben a kötetben azt szeretnénk bemutatni, hogy miképpen zajlik egy ló küllemi és mozgásbírálata, milyen szempontok szerint értékelik a bírók a látottakat – és főleg, hogy miért? Miért jó, ami jó, miért rossz, ami rossz? Ez a funkcionális küllemtan lényege – az összefüggések megkeresése a küllem és a használati tulajdonságok között. Mindez persze nem új dolog, évszázadok óta teszik ezt a lótenyésztők.
Az újszerű ebben a könyvben az, hogy a ló azonosítását, szín és jegyleírását, bírálatra való előkészítését, bemutatását, elővezetését, az egyes testalakulások megítélését a szöveges elemzés mellett fotókkal illusztrálja – hiszen egy jó kép szemléletesebb a legaprólékosabb leírásnál.
Bízunk benne, hogy aki forgatja ezt a könyvet, az reálisabban tudja majd megítélni saját lovát, és segítségére lesz abban, hogy eredményesen párosítson, tenyésszen, és lovai generációról generációra jobbak és szebbek legyenek. Ehhez persze megalapozott tenyésztői tudás, sok idő, és egy jó adag szerencse is kell.